:host { --enviso-primary-color:#000000; --enviso-secondary-color: #1097D9; font-family: 'PT Sans'; }
campagnebeeld

Erfgoednacht: Nachtuilen vliegen uit!

24 april van
SteM Zwijgershoek
Evenement
Gratis

Ben jij een nachtuil? Dan is er goed nieuws voor jou. Voor de twintigste editie van Erfgoeddag doen we een ‘specialeke’. Op zaterdagavond 24 april blijven de musea van 17 tot 23 uur open voor zo'n actief nachtdier als jij .

Social media sharing

Tijdens deze nocturne kan je rekenen op een gevarieerd menu van kijken en genieten.

Helemaal gratis!

  • Spring binnen in SteM Zwijgershoek en ontdek de verrassende collectie. Wil je meer weten over hoe het er toeging in het mistige Waasland uit lang vervlogen tijden? Dan ben je hier op de juiste plek.
  • Bewonder Blaeu, de mooiste atlas van de wereld in het Mercatormuseum. Deze 'Google-maps uit de 17de eeuw' is werkelijk de Rolls Royce onder de atlassen.
  • Geniet van Oude meesters en jonge mensen in de Salons. Jonge kunstenaars van Jeugdhuis Eglantier laten zich inspireren door kunstenaars van vier eeuwen geleden. Het resultaat? In één woord: verrassend!
  • Laat je meeslepen door NAFT Kunstenfestival! Achttien kunstenaars uit binnen- en buitenland palmen de tentoonstellingszaal in voor een gloednieuw kunstenfestival in Sint-Niklaas. Streetart,  installatiekunst, video, performance, beeldende kunst... Kruip in de leefwereld van deze kunstenaars, die elk hun eigen eigenzinnig creatief verhaal brengen.

Reserveer snel een nestplek-ticket in één of meerdere tijdsblokken via www.museasintniklaas.be

Op Erfgoedzondag vragen wij de gewone toegangsgelden voor een reservatie.

SteM Zwijgershoek

Partners

SteM, Cultuurcentrum, Dienst Internationale Samenwerking, De Foyer, de Bib Sint-Niklaas, Stadsarchief Sint-Niklaas, Erfpunt en Erfgoedcel Waasland.

Contact

SteM Zwijgershoek

Zwijgershoek
14
9100
Sint-Niklaas
bikebuscarcoffeehangerticketwalkexhibitioncalender