detail kaart kanaal Stekene - Hulst

Mercatorlezing: Casestudy Gentse vaart door Herbert Smitz

10 juni van
Mercatormuseum
Gratis
Lezing

Naar aanleiding van de tentoonstelling Land van Waas in Oude Kaarten II nodigen wij Herbert Smitz uit om een aansluitende lezing te komen houden in het Mercatormuseum.

Social media sharing

Casestudy Gentse Vaart

De tentoonstelling vormt een trigger om, aan de hand van een casestudy over de Gentse vaart (Stekene-Hulst), te horen en zien wat men via deze historische oude kaarten nu nog allemaal kan ontdekken. De spreker neemt er ook beelden uit de moderne luchtvaartfotografie bij om meer duiding te geven. We krijgen via de diverse thema’s een beeld over de noodzaak, de inplanting, het ontstaan, de (her)aanleg, histories, het landschap (wegen, forten, grenzen) van deze waterweg in onze Wase en Zeeuws-Vlaamse polders.

De lezing wordt van 19u40 tot 19u50 voorafgegaan met de projectie van een beeldverhaal dat in de tentoonstelling Het Land van Waas in Oude Kaarten in 2011 in looping werd geprojecteerd. De projectie geeft een beeld over het ontstaan én de huidige vorm van onze regio, inclusief de economische ontwikkeling in onze Wase polders.

Reserveer via 03 778 34 50 of via mail:

De toegang is gratis.

Na de lezing geniet je van een goed glas wijn van het Wijnhuis.

Mercatormuseum

Zamanstraat
49D
9100
Sint-Niklaas
bikebuscarcoffeehangerticketwalkexhibitioncalender