Helemaal klaar voor Dag van Den Brei

Evenement
Gratis
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Social media sharing

De ooit zo bloeiende textielnijverheid in Sint-Niklaas is niet meer, maar de liefde van Waaslanders voor creatieve verwerking van wol is heel actueel. Van breiclubs tot blogs, kledij tot lampen, breien is weer hip! Daarom slaan het Breimuseum en PAND ZESTIEN de handen in elkaar op ‘Dag van Den Brei’ op zaterdag 10 juni.

In ons Breimuseum kan je komen luisteren naar Anse en Mathilde die een meester-leerlingtraject afleggen onder begeleiding van ervaringsdeskundige Walter. Ze tonen jullie met veel plezier wat ze allemaal al geleerd hebben over (industrieel) breien.

Spring ook eens binnen bij PAND ZESTIEN en ontdek er onder andere de thuisbreimachine, het weven, 'fair isle' breien en het befaamde rondbreien. Ga zelf ook eens aan de slag met opgezette werkjes. PAND ZESTIEN stelt die dag ook hun boek “de WOLDOENERS” voor.

Of kom wildbreien in het Mercatorpark in het kader van World Wide Knit in Public Day. Breng je eigen werk mee of probeer je eerste steken te zetten onder begeleiding en met een kopje koffie of thee.

Alle activiteiten zijn gratis en zonder reservatie te bezoeken. Zien we jullie op onze 'Dag van Den Brei'?

Meer info

Artikel in het Nieuwsblad

bikebuscarcoffeehangerticketwalkexhibitioncalender