:host { --enviso-primary-color:#000000; --enviso-secondary-color: #1097D9; font-family: 'PT Sans'; }

Herman COLE loopt in de voetsporen van GEUBELS

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Social media sharing

Jeruzalemsche Reyze

Buon giorno. Is het je wel eens overkomen dat je door de onverwachte confrontatie met een eenvoudig voorwerp uit je sokken werd geblazen en -zoals de Britten zo mooi zeggen- totally flabbergasted achterbleef?

Herman Cole overkwam het als gewezen taalanimator volwassenenonderwijs Italiaans, als scenarioschrijver, als reisauteur en huurwoordenaar midden december 2019. De plek: een tentoonstelling over missiewerk en cartografie in het Sint-Niklase Mercatormuseum. Het object: het boek Jeruzalemsche Reyze dat er in één van de toonkasten lag. Joanna Van Eynde publiceerde het in 1780 namens haar zoon pater Michaël a SS. Trinitate, voor de wereld gewoon Marinus Geubels uit Sinaai.

Geubels vertrok in 1770 door Frankrijk naar een waaier Italiaanse steden, hij maakte een tumultueuze Middellandse Zeevaart tussen Malta en Egypte, hij trad in het Heilig Land in de sporen van zijn Zaligmaker en zwierf drie jaar later huiswaarts door Oostenrijk, Duitsland, de Ardennen, de Kempen.

In 1879 schreef historicus Frans De Potter over Jeruzalemsche Reyze: ‘De auteur heeft de vermoeiende eentonigheid weten te vermijden die we tot hiertoe in de reisbeschrijvingen van het Heilig Land hebben ontmoet. […] Het boek is vermakelijk en doorzaaid met zonderlinge invallen, die doen lachen.’ De meeslepende avonturenroman Pelgrim met een knipoog - Dóór Italië naar Jeruzalem van Herman Cole doet niet onder voor het origineel.

Deze meeslepende avonturenroman bevat behalve een paar kaarten uit de verzameling van de KOKW ook foto’s gemaakt door leden van Anfiteatro en een klein poëtisch addendum met Italiaanse’ gedichten van Anton van Wilderode.

Pelgrim met een knipoog - Dóór Italië naar Jeruzalem

Auteur: Herman Cole (marinus2020@colesterolo.be)

Datum publicatie: 8 maart 2021

ISBN 9789464209266

Bevat 256 pagina’s, geïllustreerd met enkele zwart-witfoto’s en historische landkaarten

Kostprijs 22,99 euro

30,00 euro (toezending met bpost in België)

Verkrijgbaar (o.a.)

-’t Oneindige Verhaal, Stationsstraat 68, 9100 Sint-Niklaas. info@oneindigeverhaal.be

-Standaard Boekhandel, Stationsstraat 53, 9100 SintNiklaas. Tel: 03 776.13.19

-Boekhandel Carmelitana, Burgstraat 46, 9000 Gent. Tel: 09 225.48.36

bikebuscarcoffeehangerticketwalkexhibitioncalender