Sponsors

Het SteM Sint-Niklaas stelt graag haar sponsors voor, belangrijke partners die een aantal van onze musea-activiteiten mee mogelijk maken.

Het Wijnhuis, Patisserie Jan Reed en Delicatessen Van Poeck ondersteunen met plezier de evenementen van het SteM.  Onze partners fleuren de activiteiten voor onze bezoekers telkens op met een gratis extraatje. Een glas kwaliteitswijn accentueert vaak onze lezingen, terwijl heerlijk gebak met koffie onze zondagse rondleidingen eren.
Het zijn deze kleine gewaardeerde extra's die culinair aan cultuur breien, van een uitstapje nog meer een herinnering maken en mensen weten samen te brengen.

Met fierheid en dank stellen wij ze aan jou voor, onze duurzame en zeer gerenommeerde lokale partners :

Het Wijnhuis

Heidebaan 57, Sint Niklaas, 03 776 23 00
 

Patisserie Jan Reed

Houtbriel 10, Sint-Niklaas, 03 777 50 20

Delicatessen Van Poeck

Stationsstraat 38, Sint-Niklaas, 03 776 02 04

Brouwerij Omer Vander Ghinste: BLAUW export bier

Voor de tentoonstelling ‘De Atlas Maior van Blaeu’ in het Mercatormuseum (7 februari >  25 april 2021) sponsort Brouwerij Omer Vander Ghinste het pop-up museumcafé. De samenwerking op vlak van naamovereenkomst lieten wij niet 'Blaeu Blauw'.

Het verhaal achter BLAUW lees je hier: In de jaren ‘50 was zware handenarbeid erg belangrijk en dronken de arbeiders regelmatig bier. Export had in die tijd een lager alcoholpercentage dan de gewone pils en het werd ook steeds in 33cl aangeboden. Op die manier konden zij meer bier drinken, zonder dat hun arbeidsprestaties daaronder moesten lijden. Vandaag draagt het export bier van Brouwerij Omer Vander Ghinste de naam BLAUW, omdat dit de kleur was van de kledij die de arbeiders aanhadden om te werken. Het wordt nog steeds aangeboden in flesjes van 33cl, maar heeft nu wel hetzelfde alcoholpercentage als de pils. (5,2% vol.) BLAUW wordt uitsluitend gebrouwen met natuurlijke grondstoffen: water, maïs, gerstemout, hop en gist. We laten het je graag proeven in het museumcafé. Maar dit kan pas van zodra de corona-maatregelen opnieuw een horeca-functie toelaten.

 

Brouwerij Omer Vander Ghinste

Brouwtorenstraat 5

B-8510 BELLEGEM

T: 0032 (0)56 23 51 71

https://www.omervanderghinste.be/nl/onze-bieren/blauw-export-bier

 
bikebuscarcoffeehangerticketwalkexhibitioncalender