Bezoekersreglement

In dit museum worden materiële getuigenissen van de mens en zijn omgeving bewaard en tentoongesteld. Wij streven naar een maximum aan sereniteit om elke bezoeker zoveel mogelijk van zijn bezoek hier te laten genieten. Wij vragen u een aangepast gedrag en respect voor de collectie, het gebouw en zijn bezoekers.
Paragraphs

De volgende regels zijn bedoeld om je bezoek in de beste omstandigheden te laten verlopen.

 1. Kinderen die in groep het museum bezoeken (bijvoorbeeld met school of een jeugdbeweging …) moeten altijd vergezeld zijn van een voldoende aantal begeleiders.
 2. Tassen en scherpe of lange voorwerpen (o.a. paraplu’s) mogen niet in de museumzalen zelf binnengebracht worden.  Zowel voor deze attributen als voor jassen en mantels is een vestiaire beschikbaar.
 3. Fotograferen
  1. Mercatormuseum/Exlibriscentrum: In dit museum mag niet gefotografeerd of gefilmd worden zonder voorafgaande toelating van de verantwoordelijke.
  2. SteM Zwijgershoek: In dit museum mag niet gefotografeerd of gefilmd worden zonder voorafgaande toelating van de verantwoordelijke.
  3. De Salons: Fotograferen van collectiestukken mag enkel na voorafgaande toelating van de verantwoordelijke.  Het maken van trouwfoto’s is toegelaten mits het normale museumbezoek niet wordt gehinderd.
 4. Dieren worden in het museum niet toegelaten, met uitzondering van honden die visueel gehandicapten begeleiden.
 5. Roken, eten en drinken zijn in het museum verboden.
 6. Het gebruik van de lift is verboden aan niet-begeleide kinderen onder de 14 jaar.
 7. Bij brand, rook of alarm moeten de instructies op het evacuatieplan gevolgd worden.

Elke bezoeker wordt geacht dit reglement te hebben gelezen en er zich naar te gedragen. Wij wensen je een aangenaam museumbezoek!

Contact

SteM Zwijgershoek

Zwijgershoek
14
9100
Sint-Niklaas
bikebuscarcoffeehangerticketwalkexhibitioncalender