Met een groep

Onze musea zijn verre van alledaags. Hier kijk je niet naar het verleden - je beleeft het in toegankelijke en tot de verbeelding sprekende collecties van een heel divers pluimage. Enthousiaste gidsen staan klaar om jouw groep een onvergetelijk moment te bezorgen.
De site De Salons is tijdelijk gesloten.
Het aanbod is divers: lichaamsverzorging door de eeuwen heen, volksgeloof, mythen en sagen, symboliek van oude voorwerpen, museum achter de schermen, de topstukken van Mercator, een rondleiding in het statige gebouw ‘de Salons’ (site tijdelijk gesloten). Zelfs een theeceremonie zit in ons programma! Zeker niet te missen is het werkend brei-atelier in SteM. Een heel arsenaal van diverse breimachines sieren het atelier omgeven met een kleurenpalet van garens.

In samenwerking met de dienst welzijn van de stad bieden wij ook een rondleiding aan voor mensen met dementie en hun begeleiders.

Een gidsbeurt reserveren is de moeite waard. Onze ervaren gidsen geven extra diepgang aan je bezoek. Voor een gids betaal je 60 EUR voor een rondleiding van 2 uur.

 

Je kan onze musea ook bezoeken in groep zonder gids, dit enkel binnen de openingsuren van onze museumsites.

In beide situaties, met of zonder gids, dien je wel steeds te reserveren.

Je kan als groep ook onze tijdelijke tentoonstellingen bezoeken die je eveneens terugvindt op onze website.

De toegangstickets variëren naargelang de museumsite en de grootte van de groep.

Ben je met meer dan 15 personen, dan geniet je van een kortingstarief. We vragen je wel om de groep niet groter te maken dan 25 personen.

Verzorgingsinstellingen van Sint-Niklaas die ons wensen te bezoeken vallen eveneens onder ‘scholen’: gratis toegang.

Verzorgingsinstellingen die van buiten Sint-Niklaas komen: 1 EUR voor de Salons; 3 EUR voor het Mercatormuseum en 2,50 EUR voor SteM Zwijgershoek.

SteM Zwijgershoek en Mercatormuseum: 6 EUR en 3,75 EUR voor groepen met meer dan 15 personen.

De Salons: 2 EUR en 1,50 EUR voor groepen met meer dan 15 personen. Site tijdelijk gesloten.

 

Voor bezoeken met gids:

Per gidsbeurt: 60 EUR

Per begonnen bijkomend uur: 30 EUR

Een daguitstap (te boeken via dienst toerisme) : 140 EUR

Erkende verenigingen die lid zijn van de Cultuurraad Sint-Niklaas of van de Seniorenraad kunnen het geld voor de gids voor de helft recupereren. Neem hiervoor contact op met de dienst cultuur.

Alle verzorgingsinstellingen betalen 30 EUR per gids.

Een nocturne (na 17 uur opstart) behoort ook tot de mogelijkheden. Je betaalt dan 60 EUR. Voor groepen buiten Sint-Niklaas: bijkomend 2 uur personeelskosten (2x 44 EUR op een weekdag - 2x 55 EUR op zaterdag - 2x 88 EUR op zon- en feestdag).

Contact

SteM Zwijgershoek

Zwijgershoek
14
9100
Sint-Niklaas
bikebuscarcoffeehangerticketwalkexhibitioncalender