Met kinderen

Natuurlijk zijn gezinnen met kinderen van harte welkom in onze musea! Families worden in de watten gelegd met interactieve, speelse activiteiten in de vaste collecties. Speurtochten, spelletjes en fijne doe-boekjes … het is er allemaal! Een museumbezoek met heel het gezin: dat is gezelligheid en plezier troef.

Door de coronamaatregelen is de speelhoek met spelsokkels niet meer in gebruik. De herinstallatie wordt voorzien wanneer de maatregelen dit terug toelaten.

Leuke zoektocht voor kinderen tussen 4 en 7 jaar.
In een klein koffertje zitten alledaagse voorwerpen. Ga wandelen en zoek de oude voorwerpen die bij al die spulletjes van vandaag passen.

foto museumkoffertje

Toffe speurtocht voor kinderen vanaf 10 jaar, met mooi opdrachtenboekje.
Aap Arthur is jouw gids. Samen met hem en zijn vele dierenvrienden ontdek je de oudste geschiedenis van het Waasland.

foto Arthur de aap

Ontdek heel wat leuks in onze speelhoek en spelsokkels. Een tegelvloertje leggen, middeleeuwse spelletjes spelen, vogeltjes vouwen, zotte snorretjes passen en zo veel meer. Gewoon doen!

spelsokkel en speelhoek SteM

Kaatje gaat voor de eerste maal naar een museum. Met het boekje De droomwereld van Kaatje kan je in de Salons, terwijl je naar de mooie schilderijen kijkt, even wegdromen… 

foto Kaatje's droomwereld

Bingo!

Ga deze zomer als een echte detective op ontdekking in niet één, niet twéé maar drié musea in Sint-Niklaas. Speuren, zoeken en rondsnuffelen doe je met leuke bingokaarten. Zoek één voor één alle voorwerpen terug en zet een kruisje bij de foto’s. Heb je ze allemaal, dan roep je luidkeels “Bingoooooo!”.

Rep je dus naar de museumbalie, vraag je gratis kaart en huppekee: speuren maar.

Hier liggen jouw bingokaarten klaar:

Mercatormuseum, Zamanstraat 49D

SteM, Zwijgershoek 14

de Salons, Stationsstraat 85

Bingospelen in SteM

verschillende bingokaarten uit SteM Zwijgershoek
bikebuscarcoffeehangerticketwalkexhibitioncalender