:host { --enviso-primary-color:#000000; --enviso-secondary-color: #1097D9; font-family: 'PT Sans'; }
Bloemen

Bloemen uit de museumreserve - museum gesloten vanaf 28 oktober 17u

25 oktober tot 13 december
de Salons
Expo
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.

Wij heropenen de expositie nadat deze door de coronamaatregelen en het sluiten van onze sites werd gesloten. Graag nodigen wij jou uit om ze alsnog te komen bezoeken.

Social media sharing

In 2020 wordt Sint-Niklaas (opnieuw) een bloemenstad. Tal van initiatieven staan op het programma. Om dit jaar op een fleurige wijze af te ronden, geeft SteM Sint-Niklaas de aftrap door een bloemrijke selectie uit de collectie opnieuw te tonen.

Bloemen hebben immers altijd tot de verbeelding van kunstenaars gesproken.

Naast weelderige ruikers van Jean-Baptiste Monnoyer, Guillaume Vogels en Henri Evenepoel, is er werk van Ernest Welvaert en Ernest Albert te zien.

Het oeuvre van kunstenaars met Sint-Niklase roots ontbreekt niet bij deze collectie-uitdieping: geniet van de parels van Vera Neels (echtgenote van Karel Mechiels), Leo Engels, Marijke Pyl, Georges Fonteyn, René De Lannoy en anderen.

We diepen graag opnieuw het werk van Gerard Gaudaen, Robert Wuytack, de Japanse mezzotinter Katsunori Hamanishi, Robby Van Goethem en andere kunstenaars op uit de grafiekboxen. Ten slotte spelen bloemenmotieven een belangrijke rol in enkele stalen van weefsels en breisels.

Toegang: 2 EUR, 1,50 EUR met korting. 1 EUR voor kansenpas en jongeren tussen 12 en 18 jaar.

Niet vergeten: reserveren en mond-neusmasker meebrengen.

De Salons

Stationsstraat
85
9100
Sint-Niklaas
bikebuscarcoffeehangerticketwalkexhibitioncalender