kleurig schilderij van Gabriëlla Cleuren

Gabriëlla Cleuren: Reflections

14 juni tot 9 augustus
De Salons
Expo
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.

‘Follow her evolution on her inside and outside world’ - zoals iemand zijn leven neerpent in een dagboek, zo schildert Gabriella Cleuren dag na dag wat ze voelt, waarneemt, denkt en droomt. Dat is de basis van haar kunst: het samenvoegen van fragmenten van geheugen en delen van de werkelijkheid.

Social media sharing

In haar eigen beeldtaal - kleurrijk en wild - vervlecht Gabriella Cleuren haar innerlijke wereld met die van de buitenwereld. Zij is verwonderd over alles wat in haar nabije omgeving leeft.

Maar ze kijkt veel verder. In haar schilderijen en installaties komen ook de grote wereldthema’s van deze tijd aan bod. Met vele kleurrijke verftoetsen dompelt ze de toeschouwer onder in haar innerlijke wereld met een blik naar buiten toe.

Gabriella Cleuren is een Belgische kunstschilder, geboren in 1942. Ze studeerde Nordic Art and Music aan de Universiteit van Oslo (Noorwegen, 1965). Ze leefde een tijd in Bonaire (Nederlandse Antillen) en Hamburg (Duitsland). Ze studeerde aan de kunstacademies van Hasselt en Sint-Niklaas. Momenteel heeft ze zich voorgoed gevestigd in Sint-Niklaas. In 2016 werd Gabriëlla Cleuren lid van de Rainforest Art Foundation Europe en ze ontving de Red Line Art Works award in 2017.

Toegang: 2 EUR / 1,50 EUR met korting

Gratis: kinderen tot en met 12 jaar, houders museumkaart, MuseumPASS, lerarenkaart, op zondag van 11 tot 13 uur 

De Salons

Opening tentoonstelling

De Salons

Rondleiding

Rondleiding met Gabriëlla Cleuren. Deelnemers betalen enkel het toegangstarief. Achteraf kunnen zij genieten van koffie met gebak aangeboden door de museumsponsors Jan Reed en Delicatessen Van Poeck. Reserveren verplicht via 03 778 34 50 of reservatiemusea@sint-niklaas.be. Uiterste inschrijvingsdatum is 24 juni.

Contact

De Salons

Stationsstraat
85
9100
Sint-Niklaas
bikebuscarcoffeehangerticketwalkexhibitioncalender