Mero

Puzzelstukken van het verleden

26 mei tot 31 december
SteM Zwijgershoek
Expo

Beleef een stukje van het verhaal van het Waasland, met aandacht voor boeiende archeologische objecten van Erfpunt, aan de hand van de vaste tentoonstelling in het SteM.

Social media sharing

We doorlopen in deze tentoonstelling  verschillende periodes uit  de geschiedenis, de één al meer intrigerend dan de ander.

Startend met een steentijdopgraving uit Sint-Niklaas, verwonderen we ons over de aanwezigheid van de prehistorische mens in onze regio.

Erna verdiepen we ons in het dagelijkse leven  aan de rand van het Romeinse Rijk. De Romeinse deelcollectie ‘Gegroet, Marius en Stella’ in het SteM licht aan de hand van archeologische vondsten een tipje van de sluier op.

In het nieuwe luik van de tentoonstelling over de Merovingische periode (de vroege middeleeuwen), te bezichtigen vanaf 26 mei 2023, verwonderen we ons over de schoonheid van de juwelen, wapens en gebruiksvoorwerpen  uit die minder bekende periode in de geschiedenis.

In het stukje “Monnikenwerk” tenslotte lichten we de geschiedenis van de Boudelo-abdij en het leven van de monniken toe. Hoe verliep een dag in de abdij, wat aten de monniken? Hoe ondernemend waren de monniken? De tentoongestelde vondsten uit de abdij vertellen elk een bijzonder verhaal.

 

Deze tentoonstelling hoort bij de vaste collectie van het SteM. Dus als je een ticket wil reserveren dan zit dat gewoon onder 'Bezoek SteM'.

bikebuscarcoffeehangerticketwalkexhibitioncalender